woensdag 7 maart 2018

Minister van Buitenlandse Zaken Ecuador, Maria Fernanda Espinosa, bezoekt president Bouterse

(Bron foto:: NII)
Suriname steunt kandidatuur Espinosa voor voorzitterschap van Algemene Vergadering VN
 

 President Desi Bouterse heeft dinsdag 6 maart 2018 de Ecuadoraanse minister van Buitenlandse Zaken, Maria Fernanda Espinosa, ontvangen in het presidentieel paleis. Suriname zal haar kandidatuur voor het voorzitterschap van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties ondersteunen.

(Bron: Twitter)
Tijdens de ontmoeting met de president werd stilgestaan bij de onderwerpen milieu en landbouw. De noodzaak om blijvend samen te werken in de verschillende regionale organisaties waarin Suriname en Ecuador zitten, is eveneens benadrukt, meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII.

'Suriname en Ecuador onderhouden een jarenlange bilaterale relatie, die goed te noemen is. We hebben een aantal overeenkomsten getekend en geloven dat wij in de toekomst hiervan de vruchten zullen plukken', zei minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken na afloop van het bezoek.

De minister zei ook, dat door haar Ecuadoraanse ambtgenoot de nadruk is gelegd op de unieke rol die Suriname vervult, door lid te zijn van de Caricom, CELAC en andere organisaties. Dit maakt dat Suriname een belangrijke brugfunctie kan innemen als het gaat om regionale vraagstukken en aspecten.

'Vanwege onze betrokkenheid, onze bilaterale relaties en het feit dat wij een brugfunctie innemen, is ons gevraagd de kandidatuur te ondersteunen. Dat zullen we ook zeker doen, omdat wij geloven in de idealen die de minister geprojecteerd heeft.' Welke idealen dat zijn, vermeldt het NII voor het gemak maar niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten