woensdag 7 maart 2018

Contract SLM-directeur Robbi Lachmising niet verlengd

'Geen wijs besluit om het contract nu niet te verlengen'


Starnieuws meldt vanmiddag, woensdag 7 maart 2018, dat het contract van SLM-directeur Robbi Lachmising niet wordt verlengd. Dit is hem meegedeeld in een brief van de Raad van Commissarissen. Het contract met Lachmising is enkele keren verlengd en verloopt op 3 april.

Lachmising zei op Radio ABC, dat hij het geen wijs besluit vindt om het contract nu niet te verlengen. Hij maakt zich zorgen om de toekomst van het bedrijf. De directie is bezig met uitbreiding van de vloot. Hierover zijn er internationale afspraken gemaakt.

De SLM-directeur heeft de Raad van Commissarissen erop gewezen, dat de SLM in een transitie-fase verkeert. Naast het vervangen van de regionale vloot, moet ook het toestel op de Mid-Atlantische route worden vernieuwd. Dit moet eind 2019 plaatsvinden.

Het is nog niet duidelijk wie Lachmising zal opvolgen.

De Ware Tijd schrijft, dat het ontslag van Lachmising alles te maken heeft met de onthullingen over wantoestanden bij de SLM en het in het gevaar brengen van de vliegveiligheid. Zelf had Lachmising tot 2020 directeur willen blijven van de SLM, wat hij enkele dagen geleden zelf publiekelijk heeft bevestigd.

Op de luchthaven wordt volgens de Ware Tijd 'met een kritisch oog gekeken' naar de leiding van de diensten die betrokken zijn bij alles wat te maken heeft met de vliegveiligheid. In de afgelopen dagen zou president Desi Bouterse zich hebben laten informeren over de ernst van de situatie op de luchthaven, waarna in het afgelopen weekeinde het besluit zou zijn genomen Lachmising niet langer te handhaven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten