donderdag 8 februari 2018

'X-team Curaçao gaat milieuovertredingen aanpakken en strafbaar stellen'

'Curaçao is vervuild, we gaan grote schoonmaak houden op het eiland'


Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Suzy Camelia-Römer (PIN) presenteert komende week het X-team dat milieuovertredingen gaat aanpakken en strafbaar stellen. 'Curaçao is vervuild. We gaan grote schoonmaak houden op het eiland.' Dit bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 8 februari 2018.

Leider van het X-team is inspecteur-generaal Jan Huurman van de Inspectie voor de Volksgezondheid. Hij wordt bijgestaan door procureur-generaal Roger Bos en Gabriel Murray, sectordirecteur Milieu & Natuur bij het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN). Het team bestaat verder uit politieagenten en medewerkers van het Openbaar Ministerie, de Inspectie en de douane, Domeinbeheer, het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), het ministerie van GMN, Selikor en enkele andere instanties.

Het X-team is herhaaldelijk bijeengekomen voor overleg, en is nu klaar om in actie te komen, aldus de minister. 'Volgende week zal het X-team zich via de media aan de gemeenschap presenteren. Ik wilde die presentatie deze week laten plaatsvinden, maar door de drukke agenda en een nieuwe vergadering in de Staten, is de geplande persconferentie een week verschoven.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten