donderdag 8 februari 2018

Omstreden presidentsverkiezingen in Venezuela op 22 april

Gesprekken Venezolaanse oppositie met regime president Maduro lijken mislukt


De omstreden presidentsverkiezingen in Venezuela, het Zuid-Amerikaanse land dat een ernstige politieke crisis doormaakt, zullen plaatsvinden op 22 april. De oppositie wijst de datum af, ze vindt die te vroeg. Op zo'n korte tijd kunnen geen vrije en transparante verkiezingen georganiseerd worden, klinkt het. 


De socialistische president Nicolás Maduro ontnam vorig het door de oppositie gedomineerde parlement de macht. Bij de komende presidentsverkiezingen wil hij zich in zijn ambt laten bevestigen.

Talrijke oppositieleden zijn uitgesloten van de verkiezingen, zitten in de cel, of zijn gevlucht naar het buitenland.


De gesprekken die de Venezolaanse oppositie voert met het regime van president Nicolás Maduro lijken mislukt. De zesde ronde van deze dialoog, die wordt gehouden in de Dominicaanse Republiek, is beëindigd zonder zelfs maar een afspraak te maken over de voortzetting, meldt de Venezolaanse krant El Nacional vandaag, donderdag 8 februari 2018.

De leider van de delegatie van de oppositiegroepering MUD (Tafel van de Democratische Eenheid), Julio Borges, zei dat in tegenstelling tot de vorige gespreksrondes de delegatie van de regering plotseling vertrok en er is geen nieuwe afspraak gemaakt.





(Suriname Mirror/Belga/Nu.nl/El Nacional/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten