donderdag 8 februari 2018

Twee kinderen gedood door overstromingen en modderstromen in Tiquipaya, Bolivia

President Evo Morales roept noodtoestand uit voor regio's het zwaarst door stortregens getroffen



Twee jonge mensen zijn woensdag 7 februari 2018 gedood en één persoon wordt vermist nadat zware regenval een modderstroom en overstromingen veroorzaakte in een centrale stad in Bolivia, aldus de autoriteiten. 

De gouverneur van de provincie Cochabamba zei, dat beide doden minderjarig waren. De nachtelijke overstroming van de Taquina-rivier beschadigde gebouwen en bedekte straten met modder en puin in de kleine gemeenschap van Tiquipaya, ongeveer 250 kilometerten oosten van La Paz.



President Evo Morales heeft de noodtoestand uitgeroepen voor verschillende regio's die het zwaarst door stortregens zijn getroffen. Het decreet voorziet in geld om de meer dan 6.300 getroffen families te helpen.






Op een persconferentie zei de vice-minister voor Civiele Bescherming, Carlos Bru, dat de situatie verschillende regio's treft. 'Het zwaarst getroffen zijn de noordelijke gebieden van El Chapare, Beni en een groot deel van Pando, de rivieren stijgen constant, en de mogelijkheid van overstromingen is aanwezig', waarschuwde hij.

In het zuiden van het land is de situatie ook verontrustend, omdat de onophoudelijke regen de steden Tupiza, Villamontes en Yacuiba heeft getroffen. In Tupiza is de situatie kritiek, omdat de rivier, met dezelfde naam, minstens 45 huizen heeft verwoest en tientallen gezinnen heeft verdreven.


(Suriname Mirror/Fox News/La Razon/Los Tiempos/Twitter/Xinhua/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten