donderdag 8 februari 2018

Justitie onderzoekt serveren van een soort 'space cake' aan minister Noersalim

Na eten van cake vertoont bewindsman vreemd gedrag en wil zich uitkleden....


Justitie heeft een onderzoek gelast naar een incident waarbij minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken mogelijk het doelwit was. Tijdens de owru yari- viering van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) werd aan het gezelschap van de bewindsman gebak geserveerd waar naar achteraf is gebleken drugs in was verwerkt. Vooralsnog is onduidelijk om welke drugs het gaat, maar er is een vermoeden dat het ‘sukru’ was, zo bericht vandaag, donderdag 8 februari 2018, de Ware Tijd.

Een vrouw die ook werd getroffen heeft aangifte gedaan bij de politie. De zaak is in handen van de afdeling Kapitale Delicten.

Nadat Noersalim en anderen in het gezelschap van het gebak hadden gegeten vertoonde hij op een gegeven moment afwijkend gedrag en maakte hij aanstalten zich te ontkleden. Desgevraagd ontkent hij de gebeurtenissen niet.

'Ik kwam op 29 december onuitgenodigd op het feestje van de CBB aan. Men bood mij drinken en kort daarop een stuk cake aan.' Hij vertelt verder dat hij het kort daarop warm begon te krijgen. 'Ik deed mijn jas uit', aldus de minister. Kort daarop vertrok hij, ook omdat hij zich onwel bleef voelen. 

Inmiddels kijken ook andere veiligheidsinstanties naar deze zaak. Of het onderzoek van de andere instanties al meer heeft opgeleverd dan tot nu toe bij Kapitale Delicten, is vooralsnog onduidelijk.

Inspecteur Roberto Prade, hoofd Kapitale Delicten, bevestigt het onderzoek, maar zegt dat het nog niet erg is opgeschoten. 'Vooralsnog is er alleen aangifte. Een opgeroepen medewerker heeft zich niet gemeld.'

Naar verluidt heeft een ambtenaar de cake via een advertentie op Facebook besteld. In hoeverre deze persoon als verdachte wordt aangemerkt is niet bekend. Er wordt niet uitgesloten dat het gebeuren te maken heeft met een grootschalig onderzoek naar paspoortenzwendel bij CBB. Een andere lezing is dat de geprepareerde cake voor eigen consumptie van enkele personeelsleden bestemd was en bewust aan de bewindsman is voorgeschoteld toen hij onuitgenodigd op het feest arriveerde.

Het wordt niet uitgesloten dat de 'aanval' met het geprepareerde gebak uit een politieke hoek komt. Noersalim is voorzitter van de onlangs geproclameerde politieke partij Hervormings- en Vernieuwingsbeweging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten