donderdag 8 februari 2018

Ouders doodgeslagen kleuter tot zeven jaar gevangenisstraf veroordeeld

Tegen de twee had het Openbaar Ministerie zes jaar geëist

Hersenen kleuter waren verbrijzeld door slagen op het hoofd


De ouders van de kleuter Damien Changu - P.Ch. (moeder) en M.L. (stiefvader) - zijn gisteren veroordeeld tot zeven jaar cel voor de dood van hun kind, door slagen op het hoofd. Tegen de twee had het Openbaar Ministerie zes jaar geëist, zo meldt Starnieuws vandaag, donderdag 8 februari 2018.

De rechter sprak een gevangenisstraf uit van zeven jaar, omdat zij van mening is dat het feit zeer ernstig is. Het kindje was enorm mishandeld en hij was opzettelijk diverse keren met voorwerpen geslagen op zijn hoofd. De kleine hersenen waren verbrijzeld en hij had een schedelfractuur opgelopen. Het kind raakte in coma en is nooit meer ontwaakt.

Verdachte L. erkent, dat hij soms het kind een corrigerende tik heeft gegeven met een houten lepel. Ook heeft hij de kleuter een keer na een driftbui buiten gezet om af te koelen.

Volgens het obductierapport is de doodsoorzaak inklemming van de hersenen door stompgeweld. Ch. had tegenstrijdige verklaringen afgelegd in deze zaak. Zij heeft diverse malen aangegeven, dat zij de handelingen had gepleegd. Daarna had zij weer de schuld op haar man geschoven. In haar laatste woord had de vrouw verklaard, dat haar schoonmoeder haar had gevraagd om de schuld op zich te nemen. Als beloning beloofde zij het voorkind van de vrouw, een meisje, in huis op te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten