donderdag 8 februari 2018

SoZaVo stelt onderzoek in naar vermoedelijke misstanden in kindertehuis Hoop voor Kinderen.

Waarnemend directrice SoZaVo: 'Hoop voor Kinderen moet volledig worden doorgelicht'

 
Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) stelt een onderzoek in naar vermoedelijke misstanden bij kindertehuis Hoop voor Kinderen. Daar zijn op 30 januari drie minderjarige meisjes weggelopen, omdat ze de slechte behandeling niet meer pikken. De kinderen zijn inmiddels terecht en door familie of elders opgevangen. 

Waarnemend SoVavo-directrice Angela Salmo zegt vandaag, donderdag 8 februari 2018, in de Ware Tijd dat deze zaak de volle aandacht van het ministerie heeft. 'Het moet niet alleen de aandacht van het ministerie van SoZaVo hebben, maar we moeten het integraal aanpakken. JusPol, Volksgezondheid en Onderwijs moeten ook in beeld komen. Want als er misstanden zijn, hoe leert dat kind op school? Gezondheids-wise heeft het impact op dat kind. Is dat kind gezond? Moet het begeleiding krijgen?', stelt Salmo.

Ze merkt op dat Hoop voor Kinderen volledig moet worden doorgelicht. Ze voegt eraan toe dat het ministerie gelijk in actie is gekomen. 'Het Bureau Opvanginstellingen is gelijk erop afgegaan, want zij is samen met de maatschappelijke dienst de instantie die meteen in actie komt.' Salmo weet niet in hoeverre ook andere ministeries al in actie zijn gekomen.

De politie heeft gisteren bekendgemaakt dat één van de weggelopen meisjes maandag in een huis te Sophia's Lust is aangetroffen. Het meisje was in gezelschap van een man die is aangehouden. Volgens de politie was deze man eerder ingesloten voor seksueel misbruik van hetzelfde kind in een ander tehuis waar hij toen werkte.

Volgens één van de drie weggelopen kinderen hebben de verdachte en het meisje al enkele jaren een liefdesrelatie. Zij doet namens de twee anderen haar verhaal in de Ware Tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten