donderdag 8 februari 2018

Vrouw (21) aangehouden voor neersteken 21-jarige Shakur Merkus

Verdachte geeft zich aan in bijzijn van haar advocaat


De 21-jarige R.H. is aangehouden door de afdeling Kapitale Delicten van het Korps politie Suriname, zo meldt het korps vandaag, donderdag 8 februari 2018. Zij wordt ervan verdacht de 21-jarige Shakur Merkus gisteravond te hebben neergestoken met een scherp voorwerp. 

Het voorlopig onderzoek heeft uitgewezen, dat het motief kan worden gezocht in de relationele sfeer. Obductie heeft uitgewezen dat Shakur door de fatale steek is overleden.

Merkus reed zelf, gewond, in een auto naar de Maritieme Politie. Hij strompelde het bureau binnen. Voordat een agent hem kon spreken, zakte hij in elkaar. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.

Het verdere onderzoek in deze zaak is door de politie van Geyersvlijt overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Tijdens het onderzoek werd H. in beeld gebracht. Voordat zij kon worden aangehouden, stelde haar raadsman de politie in kennis dat ze zich wenste te melden. Ze meldde zich met haar advocaat en werd meteen aangehouden.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld. In de auto werd een scherp voorwerp aangetroffen en in beslag genomen,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten