zaterdag 10 februari 2018

Van Dijk-Silos beëdigd door president Bouterse als voorzitster Onafhankelijk Kiesbureau

'Mr. dr. Van Dijk-Silos wordt zowel nationaal als internationaal beschouwd als één van de top election officers van de regio'



'De regering is er van overtuigd dat Jennifer van Dijk-Silos wederom plichtbewust, eerlijk, transparant, objectief en evenwichtig de veeleisende taak van voorzitster van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) zal vervullen.' Dit zei president Desi Bouterse bij haar beëdiging vrijdag 9 februari 2018. Van Dijk-Silos zal voor de vierde keer toezicht houden op de landelijke verkiezingen die in 2020 gehouden worden. 

Na de beëdiging zei de OKB-voorzitter dat zij belooft heel plichtbewust haar taak te zullen vervullen. Zij bedankte de regering voor het vertrouwen in haar gesteld. Van Dijk-Silos was ook voorzitster tijdens de verkiezingen in 2005, 2010 en 2015.

'Mr. dr. Van Dijk-Silos wordt zowel nationaal als internationaal beschouwd als één van de top election officers van de regio,' zei de president.


Bouterse wees op de kritische houding van Van Dijk-Silos bij elke verkiezing, die niet zonder meer bindend wordt verklaard. Het gaat niet om een routinematige handeling.

Het OKB heeft Suriname ook de reputatie in de wereld bezorgd van het houden van eerlijke en betrouwbare verkiezingen. aldus de president. En in alle verkiezingen is het OKB de stabiliserende factor gebleken bij de rivaliserende deelnemende politieke partijen, voerde Bouterse aan.

'Mijn regering gaat voor transparante en eerlijke verkiezingen, omdat de democratie daarmee gediend is. Een sterke en volwassen democratie is essentieel voor de nationale ontwikkeling van een land, omdat het kiezersvolk een gelijkwaardige inspraak heeft in de keuze van zijn vertegenwoordigers in De Nationale Assemblee.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten