zaterdag 10 februari 2018

Rebellen ELN plegen aanslagen op wegen in Colombia

Brug en deel snelweg verwoest die midden van het land met  Caribische gebied verbindt



Veronderstelde elementen van het Nationale Bevrijdingsleger (ELN, Ejército de Liberación Nacional) hebben zaterdag 10 februari 2018 twee aanslagen gepleegd in het noorden van Colombia, waarbij een brug en een deel van de snelweg werden verwoest die het midden van het land met het Caribische gebied verbindt. 

Het leger zei, dat deze acties plaatsvonden nadat het ELN een driedaags staakt-het-vuren had aangekondigd, omdat president Juan Manuel Santos de vredesbesprekingen met de guerrillabeweging stopzette.


Militaire autoriteiten gaven de schuld aan de gebeurtenissen op de Camile Torres Restrepo aan het ELN.


De aanval in Curumaní, Cesar, beschadigde een belangrijke autosnelweg die de Caribische kust met het binnenland van het land verbindt. Een lege vrachtwagen werd gevonden met ELN-graffiti  geparkeerd op meters van de aanval (zie foto top).

Een tweede aanval op Pelaya vernietigde gedeeltelijk een brug over de snelweg tussen Bogota en de kuststreek.



Een staakt-het-vuren werd vorig jaar tussen de regering en het ELN overeengekomen tijdens vredesbesprekingen in Ecuador eindigde in januari, waardoor de guerrillagroep haar campagnes van geweld hervatte.

President Santos stopte de vredesbesprekingen op 29 januari nadat de rebellengroep een reeks aanvallen tegen de politie uitvoerde, waardoor zeven officieren gedood werden en meer dan 40 gewonden raakten.

Het ELN heeft echter verklaard, dat het klaar is om terug te keren naar de onderhandelingstafel.



(Suriname Mirror/Colombia Reports/Xinhua/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten