dinsdag 27 februari 2018

Trucks met boomstammen mogen niet meer op brug bij Witagron

De houtbokken moeten nu via het water getransporteerd worden


Er is een permanent verbod ingesteld voor met boomstammen beladen trucks om over de brug bij Witagron te rijden. Districtscommissaris Ludwig Mettendaf van Boven-Coppename heeft dat besloten, omdat het zware transport de brug vernielt. De houtblokken moeten nu via het water getransporteerd worden en dat is volgens hem goedkoper. Mettendaf heeft al een landingsplaats gelokaliseerd langs de Coppenamerivier bij Tjakatjakaston. 

'Houtconcessionarissen hebben gevraagd om van die plaats gebruik te maken. Ik ga praten met de beheerder die daar illegaal vertoeft', aldus de districtscommissaris vandaag, dinsdag 27 februari 2018, in de Ware Tijd. De 'landing' was indertijd gemaakt door het houtbedrijf Woody Wood Timber.

De brug bij Witagron staat op instorten en er mag geen verkeer van boven vier ton over. Het lijkt er niet op, dat de overheid de verbinding spoedig zal herstellen, omdat dat erg duur is. 'Ook al wordt de brug gerepareerd er zullen geen zwaar beladen houttruck meer overheen mogen', verduidelijkt Mettendaf. 'Als de brug weer kapot wordt gereden, zit de overheid hiermee en de kosten kunnen in de miljoenen lopen.'

Ook wil hij voorkomen, dat het weggedeelte, waarvoor de dc verantwoordelijk is, kapot wordt gereden door de zwaar beladen houttrucks. De brug bij Witagron wordt thans bewaakt door militairen. Onlangs hadden bewoners van Witagron de weg bij de brug geblokkeerd, omdat ze willen voorkomen dat de brug verder werd vernietigd door de houttrucks. Maar, volgens Mettendaf werden truckhouders door de actievoerders afgeperst om doorgang te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten