dinsdag 27 februari 2018

Minister Welzijn: 'Regering kan geen invloed uitoefenen op de pompprijzen'

'Prijs wordt bepaald door invloeden op wereldmarkt en moment van aankoop van brandstof'


Minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme heeft vandaag, dinsdag 27 februari 2018, tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee aangegeven,  dat de regering geen invloed heeft op de pompprijzen. Dat meldt Starnieuws.

Assembleelid Raymond Sapoen (coalitie) bracht in herinnering, dat de minister enige tijd geleden had aangegeven dat hij zou nagaan, met de oliemaatschappijen, hoe voorkomen kan worden dat consumenten verrast worden met enorme prijsschommelingen bij de verschillende ladingen die binnenkomen.

Welzijn deelde mee, dat de oliemaatschappijen wel afspraken hebben lopen met grote afnemers en distributeurs. Zij hebben minder last van de prijsschommelingen. De regering kan niet interveniëren om te voorkomen dat consumenten verrast worden door de prijsschommelingen.

De prijs wordt bepaald door invloeden op de wereldmarkt en het moment van aankoop van de brandstof, aldus Welzijn voor  de zoveelste keer.

De governmenttake op diesel is 70 cent per liter. Op gasoline zonder additieven is het aandeel van de overheid Srd 1 en op brandstof met additieven gaat SRD 1,30 naar de Staat. Op een vraag van Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP), verduidelijkte de minister dat in het bedrag dat naar de Staat gaat alle andere belastingen zijn gecalculeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten