dinsdag 27 februari 2018

16-Jarige jongen veroordeeld voor ontucht met minderjarrig meisje (12)

Ontuchtpleger veroordeeld tot 8 maanden celstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk


De 16-jarige H.H. is gisteren door de Kantonrechter veroordeeld tot 8 maanden gevangenisstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar voor ontucht met een minderjarig meisje. Dat bericht Starnieuws vandaag, dinsdag 27 februari 201. De verdachte, die reeds in vrijheid was gesteld, hoeft niet de cel in. 

De rechter is meegegaan met de eis van het Openbaar Ministerie. De rechter heeft ook in overweging genomen, dat H. eerder was aangehouden voor ontucht met hetzelfde slachtoffer. Het meisje is minderjarig. Vanwege zijn leeftijd werd hij toen in vrijheid gesteld, maar werd opnieuw aangehouden nadat hij weer in de fout was gegaan.

Het meisje verklaarde tijdens de zitting, dat zij vrijwillig met een vriend van H. was meegegaan naar het vliegveld van Washabo. Daar werd zij betast. Eerder had zij verklaard seks met H. te hebben gehad, maar hierop is zij terug gekomen.

Advocate Shantie Mangre die vroeg de rechter om haar cliënt niet te veroordelen. Zij voerde aan dat het meisje uit vrije wil ingegaan was op de uitnodiging. De rechter was het niet mee eens met de gedachtegang dat hier sprake is geweest van medeplichtigheid. Zij wees erop, dat het meisje slechts 12 jaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten