dinsdag 27 februari 2018

Refineria di Kòrsou krijgt van Ministerraad maand om actieplan voor Isla te schrijven

De toekomst van de raffinaderij moet worden gewaarborgd


Refineria di Kòrsou (RdK) heeft van de Raad van Ministers een maand de tijd gekregen om een actieplan samen te stellen waarin gespecificeerd wordt wat het te bewandelen traject is voor de integratie van het Multidisciplinair Projectteam (MDPT) in RdK en de toekomst van de Islaraffinaderij. Dat is gisteren bekendgemaakt, aldus vandaag, dinsdag 27 februari 2018, het Antilliaans Dagblad

De Raad van Ministers heeft onlangs enkele belangrijke beslissingen genomen met betrekking tot de integratie van het MDPT in de structuur van RdK. Zo is een aantal basisvoorwaarden vastgesteld om een vruchtbare en effectieve ontwikkeling te garanderen van de zoektocht naar een strategische partner voor de Isla-raffinaderij.

Hierbij zijn de rode draad en voornaamste doelstellingen dat de toekomst van de raffinaderij moet worden gewaarborgd - of het nu gaat om de huidige locatie of een nieuwe - maar ook dat verder gewerkt wordt aan de ontwikkeling van een ‘fallback position’ en dat een besluit wordt genomen over de introductie van een LNG-terminal (liquefied natural gas) bij Bullenbaai.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten