vrijdag 9 februari 2018

Staten Curaçao neemt motie aan met maatregelen tegen vervallen houdbaarheidsdata producten

Multidisciplinair team moet versterkt en aantal controles moet opgevoerd worden

 
De Staten hebben met algemene stemmen een motie aangenomen waarin vijftien maatregelen worden aangekondigd in de strijd tegen de verkoop van eten en drinken waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken. De motie vermeldt onder meer de maatregel, dat de Warenwet moet worden aangepast zodat ondernemers zich niet meer achter de verplichte geheimhouding van ambtenaren kunnen verschuilen. Het parlement kiest nu voor een ‘Shame mobilisation’. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 9 februari 2018.

De motie voorziet ook in de uitbreiding en de versterking van het multidisciplinaire team en het opvoeren van het aantal controles. Er moeten met het Openbaar Ministerie afspraken worden gemaakt om de ondernemers die zich niet aan de wet houden, strafrechtelijk te vervolgen. De regering moet het mogelijk maken dat het multidisciplinaire team zelf aangifte bij het OM kan doen.

Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) moet aanpassingen invoeren om het mogelijk te maken dat ondernemers die de wet overtreden dat meteen in hun portemonnee voelen. Er moet een verbod komen op importproducten met een beperkte houdbaarheidsdatum die een risico voor de volksgezondheid inhouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten