vrijdag 9 februari 2018

PdVSA is weer begonnen met de import van ruwe olie voor de Isla-raffinaderij op Curaçao

'Olietoevoer naar Curaçao sinds de laatste week van december inderdaad toegenomen'



De Venezolaanse staatsoliemaatschappij PdVSA (Petróleos de Venezuela, S.A.) is, na een pauze van zeven maanden, weer begonnen met de import van ruwe olie voor de Isla-raffinaderij. Dat is mogelijk omdat meer toeleveranciers ‘oil swaps’ (een vorm van derivaten) in plaats van dollars accepteren. Dat schrijft Marianne Paragga gisteren in een artikel voor het persbureau Reuters, aldus vandaag, vrijdag 9 februari 2018, het Antilliaans Dagblad.

In reactie daarop zegt Roderick van Kwartel, directeur van overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK), dat de olietoevoer naar Curaçao sinds de laatste week van december inderdaad is toegenomen. Van Kwartel: 'Dat is al een tijdje aan de gang. De hele maand januari en februari draait de raffinaderij op olie die niet uit Venezuela komt, maar uit andere landen wordt geïmporteerd.'

Onder de kop ‘Exclusive – Venezuela resorts to swaps to get oil imports for Curacao refinery’, schetst Reuters-correspondent Paragga, op basis van interne documenten van PdVSA en ‘vessel tracking data’ van het persbureau zelf, hoe het staatsoliebedrijf ondanks een gebrek aan cash toch olie uit het buitenland kan importeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten