vrijdag 9 februari 2018

Milieupolitie gaat strenger controleren op vervuilers.....

Directeur Openbaar Groen: 'De overtreders zullen het merken'....



De milieupolitie zal strenger controleren op vervuilers. Overtreders krijgen een aanmaning en als er geen verbetering optreedt volgt een boete. Er zal gewerkt worden naar een situatie waarbij boetes direct kunnen worden opgelegd. Dit schrijft de Ware Tijd vandaag, vrijdag 9 februari 2018. Maar, het lijkt een herhaling van zetten. Woorden en plannen moeten eens omgezet worden in actief handelen, optreden, aanpakken en beboeten.

Vuil dumpen en verbranden zijn aan de orde van de dag, het lijkt in de genen van velen te zitten. Een actief centraal meldpunt waar burgers vuildumping kunnen melden, waarna meteen actie moet volgen en een forse boete meteen moet worden voldaan, geen aanmaningen meer, zou kunnen bijdragen aan het inperken van deze strafbare handelingen....

Voor de nieuwe aanpak zullen de werktijden van het personeel worden aangepast. Naast de ochtenddienst komt er een middagdienst. Het huidige aantal van zeventien milieu-inspecteurs moet worden uitgebreid naar dertig om de dienst optimaal te laten functioneren.

De normale milieupolitie blijft bestaan, maar er komt ook een taskforce, in de vorm van een interministeriële commissie, die direct kan optreden. De politie zal daar ook deel van gaan uitmaken.

Directeur Marlon Schoonhoven van Openbaar Groen zegt, dat binnen twee weken werkers actiever zullen zijn in het veld. 'De overtreders zullen het merken.'

Het valt hem op dat er vaak na drie uur, als de dienst gesloten is, vuil wordt gedumpt. Hij haalt een voorbeeld aan van een tuinman die betrapt is op het dumpen van huisvuil aan de Brokopondolaan, nadat Openbaar Groen de bermen had schoongemaakt. De huisbaas is hierover aangeschreven.

(Suriname Mirror/de Ware Tijd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten