vrijdag 9 februari 2018

De stad Puno in Peru verwacht zo'n 80.000 toeristen voor feest Virgen de la Candelaria

Puno's feest Virgen de la Candelaria is sinds 2014 UNESCO immaterieel cultureel erfgoed



De zuidelijke stad Puno in Peru verwacht deze week zo'n 80.000 toeristen te verwelkomen in het kader van het feest Virgen de la Candelaria, aldus de regionale directie van Buitenlandse Handel en Toerisme (Dircetur). Alle noodzakelijke maatregelen zijn door de relevante autoriteiten genomen om de veiligheid van bezoekers en inwoners tijdens het bijwonen van de activiteiten te waarborgen.

Het moet opgemerkt worden, dat het feest van Virgen de la Candelaria vrijdag 9 februari 2018 begint met liturgische acts. Op zondag nemen 85 volksdansgroepen deel aan de regionale wedstrijd van trajes de luces (traditionele lichte kostuums) op het ritme van diablada, morenada, caporales, kullahuada en sicuri.

De grote parade en de vereringsceremonie vinden plaats op maandag 12 en dinsdag 13 februari. De bedevaart begint vanaf La Costanera Avenue en eindigt op het Manuel Puno-plein, tegenover het heiligdom Virgen de la Candelaria. Gezien de piek van de toeristeninstroom tijdens deze dagen, vertrouwt Puno's Hotel Association op de 394 logies verstrekkende etablissementen.


Volgens het hoofd van Dircetur Daysi Pauro Pino zijn er 172 restaurants - met de juiste toestemming van het ministerie van Volksgezondheid - in de steden Puno en Juliaca.

Hij stelde voor een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van de regio, zoals de drijvende eilanden Uros, de natuurlijke eilanden Amantani en Taquile, de archeologische vindplaats Sillustani en de koloniale kerken van Juli.

Puno's feest van Virgen de la Candelaria werd opgenomen in het UNESCO immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid op 27 november 2014. Het religieuze festival is een van de grootste en langste culturele manifestaties van het land. Een kenmerkende uitdrukking van de levende cultuur, het verwelkomt elk jaar tienduizenden lokale en buitenlandse bezoekers.




(Suriname Mirror/AndinaTwitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten