vrijdag 9 februari 2018

14 Actieve journalisten en verslaggevers ronden Eenjarige Journalistieke Opleiding AHKCO af

'Mensen willen zich scholen, we bieden de ruimte en men grijpt het aan'

'Een vlotte babbel is niet genoeg, scholing moet'


Starnieuws meldt vandaag, vrijdag 9 februari 2018, dat de eerste Eenjarige Journalistieke Opleiding officieel is afgerond en dat 14 journalisten en verslaggevers van verschillende mediabedrijven de training succesvol hebben afgerond. De training is bedoeld om de basis van deze groep mediawerkers te verbreden en te versterken. 

In de multimediazaal van de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs (AHKCO) werden gisteren de eerste ‘Certificates of Qualification’ uitgereikt. De opleiding is een gezamenlijk project van de AHKCO, de UNESCO en de Stichting ter Bevordering van de Journalistiek in Suriname (SBJS).

'De opleiding is aangeboden aan de journalisten die al werken, omdat wij geloven dat het de kwaliteit van het werk zal verhogen', zegt de voorzitster van de SBJS, Jane Kolf-Bergraaf. 'Hiermee kun je nog geen Bachelor zijn. De normale opleiding duurt vier jaar. Dit was echt voor de werkende mensen. Hen is de basis bijgebracht. Ze hebben de studie wel moeten afronden met de presentatie van een massamediaproductie, televisie, radio, internet of print. Deze opleiding is tegelijk een instap als ze besluiten verder te gaan met de studie. Ze worden dan vrijgesteld van bepaalde vakken.'

Kolf deelt mee, dat 24 personen zich hadden aangemeld. Uiteindelijk hebben 14 het certificaat behaald. 'Het is een zware opleiding geweest, met veel praktijk, stage en colleges. Het blijft niet hierbij, we gaan door met de opleiding, omdat de vraag groot is. Mensen willen zich scholen, we bieden de ruimte en men grijpt het aan. Het is prijzenswaardig dat directeuren van mediahuizen hun mensen ook de ruimte geven om meer te leren. Het zal de kwaliteit alleen maar verbeteren.'

De aanmelding voor de volgende Eenjarige Journalistieke Opleiding begint eind februari. Midden april begint de nieuwe groep aan de training.

'De opleiding was zwaar, de collegetijden zullen misschien ook gewijzigd worden. Vaststaat dat men voor kwaliteit gaat en bereid is de tijd erin te stoppen. De samenleving verdient het ook dat men kijkt en luistert naar goed onderbouwde producties. Een vlotte babbel is niet genoeg, scholing moet', aldus Kolf-Bergraaf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten