woensdag 14 februari 2018

Politie Peru arresteert man (27) die jaar geleden uit gevangenis ontsnapte door zich als zijn tweelingbroer voor te doen

(Bron foto: Ministerie van Binnenlandse Zaken)
Alexander Delgado in 2015 veroordeeld tot 16-jarige celstraf voor verkrachting minderjarigen en diefstal


De Peruaanse politie heeft maandag 12 februari 2018 een man die een jaar eerder was ontsnapt uit een maximum beveiligde gevangenis nadat hij zich voordeed als zijn tweelingbroer, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Alexander Delgado, 27, werd in 2015 veroordeeld tot een 16-jarige celstraf voor verkrachting van minderjarigen en diefstal, volgens lokale media.


Op 10 januari 2017 ontving Delgado bezoek van zijn tweelingbroer Giancarlo in de Ancón I-gevangenis in Piedras Gordas (ten noorden van de hoofdstad Lima). De veroordeelde zou zijn broer hebben gedrogeerd, zijn kleding hebben geleend en zijn identiteitskaart hebben genomen, hem vervolgens in zijn eigen gevangeniscel hebben achtergelaten en naar buiten zijn gelopen.

Het duurde enkele uren voordat de gevangenisarbeiders zich realiseerden wat er was gebeurd, volgens berichten in de media.


Cipiers vonden Giancarlo Delgado op de vloer van de cel en toen ze hem wisten te wekken, legde hij uit dat hij niet Alexander was, maar zijn tweelingbroer. Vingerafdrukken hebben deze claim bevestigd.

'Het is ongelofelijk, in 12 jaar tijd was niemand uit Ancón I ontsnapt', zei minister van Justitie Marisol Pérez Tello in verklaringen aan La Nación. De ontsnapping kostte de gevangenisdirecteur, Joel Quezada, zijn baan.

Giancarlo Delgado werd gearresteerd en onderzocht werd of hij zijn broer had geholpen, maar Officieren van Justitie lieten de aanklacht uiteindelijk vallen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken plaatste Alexander Delgado op de lijst met meest gezochte personen en bood aan iedereen met informatie over zijn verblijfplaats een beloning van 20.000 soles (bijna € 5.000).


Carlos Vásquez, hoofd van het Nationaal Penitentiair Instituut, zei ooit dat Delgado zou worden overgebracht naar een maximum beveiligde gevangenis in Challapalca, gelegen op een hoogte van 5.000 meter in het zuiden van Peru. Na de arrestatie van Delgado in Callao, een havenstad bij Lima, was het onduidelijk of dit plan nu zou worden uitgevoerd.

(Suriname Mirror/La Nacion/El Pais/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten