woensdag 14 februari 2018

Kustwacht Caribisch Gebied profileert zich in 2018 als maritieme politie

Meer patrouilles op zee, aansturing door het Openbaar Ministerie


Meer patrouilles op zee. Aansturing door het Openbaar Ministerie. Focus op politionele opsporing. De Kustwacht Caribisch Gebied profileert zich in 2018 als maritieme politie en zet zich intensiever in ter bestrijding van illegale migratie vanuit Venezuela. De crisis in Venezuela baart de Rijksministerraad zorgen en dit komt tot uiting in het Jaarplan 2018 van de Kustwacht Caribisch Gebied (zie onderaan), dat deze week is gepubliceerd, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 14 februari 2018.

'Een toenemend aantal incidenten gerelateerd aan terreur en illegalenproblematiek dwingt ook het Koninkrijk in het Caribisch gebied de grenzen te versterken en zo de gerelateerde risico’s te beperken', zo staat in het jaarplan.

Operationeel betekent dit voor de Kustwacht dat een intensivering van middelen en patrouilles noodzakelijk is. Voor het onderhoud van materieel en versterking van de inzet gericht op Venezuela is vorig jaar, als aanvulling op de begroting van 49 miljoen euro (107 miljoen gulden), eenmalig 8 miljoen gulden beschikbaar gesteld; 4 miljoen voor 2017 en 4 miljoen voor 2018.

Van de 4 miljoen voor 2018 is 1,8 miljoen gulden specifiek bestemd voor ‘het oplossen van de exploitatieproblematiek als gevolg van versterkte inzet op Venezuela’.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten