woensdag 14 februari 2018

Ontevreden NDP'ers in Latour temperen nu kritiek op Misiekaba en Afonsoewa

Ontevredenheid wordt door de plaatselijke partijleiding serieus genomen en gesprek volgt


De publiekelijk geuite ontevredenheid van NDP’ers in het ressort Latour wordt door de plaatselijke partijleiding serieus genomen. De mensen zullen worden ontvangen en dat stemt hen goed. De voorzitster van het ressort, Jolanda Wassenaar, ontkent niet dat partijgenoten boos zijn en daarom zal ze samen met de lokale politiek coördinator André Misiekaba en de voorzitter van de jongeren in Latour, Sylvana Afonsoewa, met betrokkenen praten, aldus vandaag, woensdag 14 februari 2018, de Ware Tijd.

De ontevreden partijgenoten zeggen, dat het geenszins de bedoeling is geweest de partij schade te berokkenen. Ze wilden slechts een 'wake-up call' sturen naar de leiding, om te voorkomen dat bij een ongewijzigde situatie de partij stemmen verliest. NDP'ers hadden zich beklaagd dat de partijleiding in het ressort voor hen onbereikbaar is en dat de marrongemeenschap wordt voorgetrokken ten nadele van de rest.

Nu wordt gezegd, dat het geen beschuldiging is van etnische politiek van Misiekaba die zelf uit de marrongemeenschap komt. De ontevredenheid zou zijn voortgevloeid uit het feit dat hij soms onbereikbaar en meer actief is in andere delen van het ressort.

Mocht de leiding toch geen open oor hebben, dan zouden de ontevreden personen per brief de partijvoorzitter benaderen. Maar, deze stap is met de toenadering van de ressortleiding voorlopig van de baan.

Misiekaba zei zondag,dat rechtstreeks de partijleider benaderen niet de procedure is die gevolgd moet worden. Zijn benadering is dat interne problemen intern worden besproken. Hij had daarbij ook verwezen naar de bestuursverkiezing die over drie maanden wordt gehouden. Daar mogen de ressorten zich uitspreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten