woensdag 14 februari 2018

Peru trekt uitnodiging aan president Maduro voor top leiders op westelijk halfrond in

Onvrede bij landen over uitschrijven presidentsverkiezing in Venezuela in april


Peru, het gastland van een topbijeenkomst van leiders op het westelijk halfrond, heeft zijn uitnodiging aan president Nicolás Maduro van Venezuela ingetrokken vanwege het plan van zijn regering om een ​​vervroegde presidentsverkiezingen te houden. 


Minister van Buitenlandse Zaken Cayetana Aljovín van Peru zei dinsdag 13 februari 2018, dat Maduro niet langer wordt uitgenodigd voor de Summit of the Americas op 13 en 14 april. De intrekking volgt op een recente aankondiging door Venezuela's pro-regeringsgezinde verkiezingsfunctionarissen om een  ​​presidentsverkiezing te houden op 22 april, zonder overeenstemming te bereiken met oppositieleiders over hoe ze een vrije en eerlijke stem kunnen uitbrengen. 


Aljovín werd gesteund door ministers van Buitenlandse Zaken van de Lima-groep, een coalitie van 14 meest conservatieve regeringen in de regio die vorig jaar werd gevormd om te streven naar wat zij beschouwt als het herstel van de democratie in Venezuela.  

De Verenigde Staten heeft gezegd, dat het de Venezolaanse verkiezingen zal verwerpen, waarvan de timing ook de veroordeling heeft geëist van verschillende buurlanden van Venezuela en van landen in Europa. Ze zeiden dat de gehaaste stemming politieke onderhandelingen ondermijnt en oneerlijk is tegenover de oppositie.

(Suriname Mirror/Associated Press/Andina/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten