vrijdag 26 januari 2018

Verhuizing van de politie Paranam naar pand hoek Van Meursweg-Martin Luther Kingweg een feit

'Minister Ferdinand Welzijn is voortvarend geweest om documenten voor de huur in orde te maken'


Regiocommandant Midden van het Korps Politie Suriname, Robby Ramjiawan, verwacht dat de politie van Paranam volgende maand kan intrekken in het gehuurde pand op de hoek van Meursweg en de Martin Luther Kingweg. Nu wordt gewerkt aan de indeling van het gebouw. Ramjiawan merkt op, zo schrijft Starnieuws vandaag, vrijdag 26 januari 2018, dat de locatie heel geschikt en strategisch is. 

'Minister Ferdinand Welzijn is voortvarend geweest om de documenten voor de huur in orde te maken', zegt Ramjiawan. Hij heeft het voorstel twee maanden geleden ingediend bij de minister.

Ressortcommandant inspecteur Tjandersen Gopal stuurt het werk dat gedaan wordt in het gebouw verder aan. Met de indeling is maandag begonnen. Districtscommissaris van Para Armand Jurel levert ook een belangrijke bijdrage aan de werkzaamheden rond de herindeling.

Ramjiawan deelt mee dat het technische personeel ter beschikking is gesteld door Jurel. De politiepost Paranam dateert nog van de glorietijden van Suralco. Er kwamen dagelijks grote schepen af en aan. Toen de Suralco nog actief was, waren er veel activiteiten. Suralco zorgde voor licht, water en behuizing. Nu de fabriek gesloten is, is alles verwaarloosd. De politie moest allang zijn verhuisd van daar, benadrukt Ramjiawan.

In de jaren tachtig zou er een pand worden opgezet op dezelfde locatie. De eerste steenlegging was gemetseld door de toenmalige minister van Leger en Politie, Laurens Neede. Het terrein is er nog, maar de bouw is niet doorgegaan. Nu is tegenover het terrein een pand gehuurd.

De verhuizing van de politie Paranam zal volgens Ramjiawan een meerwaarde betekenen in de bestrijding van de criminaliteit. De districtscommissaris, de districts- en ressortraadsleden zijn ingenomen met de nieuwe ontwikkeling. 'Wij zijn minister Welzijn erkentelijk voor de voortvarendheid die hij aan de dag legt op de politie zo gauw mogelijk in het nieuwe gebouw te krijgen', zegt de regio-commandant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten