vrijdag 26 januari 2018

Een expeditie van vier kajakkers op Abanico-rivier in Ecuador eindigt in een ramp

Twee ervaren kajakkers verdrinken, een wordt nog steeds vermist



Een expeditie van vier kajakkers op de Abanico-rivier in Ecuador eindigde in een ramp: twee verdronken, een wordt nog steeds vermist... Heeft hij het overleefd? Van Ecuador is bekend bij kajakkers als het tropische witte waterparadijs op de evenaar van Zuid-Amerika. Maar, voor vier atleten uit Engeland, Ierland en de VS, werd het de expeditie naar de hel: twee mannen (19, 26) verdronken in de Rio Abanico, een is nog steeds vermist. Slechts één atleet en de lokale gids (18) overleefden.


Volgens de autoriteiten zijn de lichamen van de Ierse sporters David H. (26) en Alexander M. (19) al gevonden en geïdentificeerd. Naar de Brit Adam V. (22) wordt nog steeds gezocht - alleen de kajakleider Joaquin M. (18) en de Amerikaanse Jeremiath S. konden zichzelf redden.

'De stroming was zo sterk dat een val met of uit de kajak een zekere dood betekende', vertelde Joaquin M. later aan de pers.



Hij had zichzelf aan land kunnen redden en overleefde alleen maar, omdat hij insecten en planten had gegeten. Na twee dagen werd hij gevonden.

Vanwege zware regenval had de rivier plotseling overstromingen veroorzaakt en was onvoorspelbaar geworden.



De atleten waren geen beginners: de vermiste Brit is vice-president van de kajakclub van de Universiteit van Cardiff en wordt beschouwd als een ervaren kajaakker en docent.

Meer dan 100 helpers zoeken naar de vermiste persoon, waaronder de politie, het Rode Kruis, Park Ranger - en soldaten met helikopters.



(Suriname Mirror/Heute.at/Newburgh Gazette/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten