vrijdag 26 januari 2018

Cellen politiebureau's in Paramaribo overvol

Verdachten van minder ernstige strafbare feiten worden in vrijheid gesteld

Waarnemend minister van Justitie en Politie: 'Het is een organisatorisch probleem'


De politiecellenhuizen in Paramaribo zijn momenteel overbevolkt. Verdachten van minder ernstige strafbare feiten worden daarom, na overleg met het Openbaar Ministerie, heengezonden. De ressortcommandanten hebben vaak hierover aan de bel getrokken en er komt maar geen oplossing. Nagegaan moet worden of de overige inrichtingen ook overvol zijn, zo schrijft donderdag 25 januari 2018 het Dagblad Suriname,

Waarnemend minister van Justitie en Politie, Ferdinand Welzijn, zegt dat dit probleem hem bekend is en dat hij reeds instructies heeft gegeven aan de inrichtingen om de veroordeelden zoveel mogelijk in een inrichting onder te brengen. Hij weet dat er genoeg ruimte over is in de andere inrichtingen.

Na nieuwjaar zijn veel gedetineerden in vrijheid gesteld en een aantal verdachten is voorwaardelijk in vrijheid gesteld.

Het is een organisatorisch probleem, zegt de bewindsman. De minister krijgt alle stukken van de invrijheidstellingen onder ogen. Hij vindt dat men het werk niet naar behoren uitvoert. Ondanks dit alles is er sprake van overbevolking in cellenhuizen. Het politiewerk wordt vanwege dit soort beslissingen dan vertraagd, althans de agenten werken hard om een verdachte binnen te krijgen, maar wanneer er geen verblijfplaats voor hen is in het cellenhuis, worden zij heengezonden.

De inspanning die de politie zich getroost om onderzoek te plegen, wordt dan als het ware zinloos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten