vrijdag 12 januari 2018

Programmamaker staatsradiostation aangehouden

44-Jarige programmamaker verdacht van oplichting


Het Dagblad Suriname bericht vandaag, vrijdag 12 januari 2018, dat A.N. (44), een programmamaker bij een overheidsradiostation (de naam van de zender wordt niet vermeld...), woensdag door de politie van Paramaribo is aangehouden, verdacht van oplichting. 

Hij heeft een vrouw van Langa Tabiki bewogen tot afgifte van Srd 1.550. De man hield de aangeefster voor, dat hij haar identiteitskaart en familieboek snel in orde kon maken en eiste daarvoor het bedrag. De aangeefster heeft de verdachte vertrouwd en overhandigde het geld aan hem. Hij liet daarna niets meer van zich horen.

Op een bepaald moment stapte de aangeefster naar de politie. Uit het politieonderzoek blijkt, dat deze verdachte reeds eerder in aanraking is gekomen met de politie voor een soortgelijk geval.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte hangende het verdere onderzoek in verzekering gesteld. Het Dagblad Suriname heeft in verband met het onderzoek gesproken met een medewerkster van de staatsradio. Zij gaf te kennen, dat de man geen omroeper is bij het radiostation. Wel maakt hij in de avonduren zijn eigen programma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten