vrijdag 12 januari 2018

Belfort (ABOP): 'Samenbundeling oppositionele partijen noodzakelijk om land te redden'

'Er is geen andere keuze om Suriname te bevrijden van problemen die dagelijks toenemen'

'De NDP is niet opgewassen tegen de oppositie en daarom is zij tegen de pre-electorale samenwerking'


Een eventuele samenbundeling van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), Nationale Partij Suriname (NPS), Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) en Pertjajah Luhur (PL) is niet tegen de Nationale Democratische Partij (NDP), maar wel tegen de vernietiging van Suriname. Dit zegt ABOP-Assembleelid Edward Belfort vandaag, vrijdag 12 januari 2018, op de nieuwswebsite Suriname Herald. 

Belfort ziet deze bundeling wel zitten, omdat er op dit moment geen andere keuze is om Suriname te bevrijden van de problemen die dagelijks toenemen in het land.

Volgens het Assembleelid moeten de partijvoorzitters eerst met hun achterban communiceren en het volk duidelijk maken waarom zo een bundeling noodzakelijk is. Het doel is duidelijk, maar de boodschap moet het kiezersvolk bereiken. Het moet draagvlak hebben van het volk, aldus de ABOP’er.

Volgens de politicus is de NDP niet opgewassen tegen de oppositie. Hierom is zij tegen de pre-electorale samenwerking. Belfort voert aan dat door samenwerking Suriname uit de crisis kan geraken. De kiezer moet ook de zekerheid hebben dat personen niet uit de partij zullen stappen na de verkiezingen om zich aan te sluiten bij een andere partij. Daarom is het belangrijk om personen met een goede reputatie naar voren te schuiven.

'De verschillende kandidaten moeten eerst gepresenteerd worden aan de gemeenschap alvorens zij voorgedragen worden voor een bepaalde functie. Personen worden op de lijsten geplaatst voor stemvergaring, daarna worden zij weggehaald. Er moet open kaart gespeeld worden met het volk, zodat het weet dat het niet voor verassingen komt te staan na de verkiezingen. In het verleden hebben we gezien dat partijen gezamenlijk de verkiezingen ingaan. Na de verkiezingen zie je dat prominenten binnen zo een partij of combinatie de oversteek maken naar de politieke tegenstanders om hen te ondersteunen. Het volk moet behoed worden voor deze soort taferelen', aldus Belfort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten