vrijdag 12 januari 2018

Overleg tussen Koninkrijk en Venezuela over de eenzijdige grensblokkade is ‘constructief’

'In de afgelopen dagen hebben op verschillende niveaus constructieve gesprekken plaatsgevonden'

 
Het overleg tussen het Koninkrijk en Venezuela over de eenzijdige grensblokkade is ‘constructief’. Daarvan maakt Koninkrijksminister Halbe Zijlstra (VVD) van Buitenlandse Zaken melding in een brief (zie onderaan) die hij gisteren aan de vier parlementen heeft gestuurd in reactie op het verzoek van de aan het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) deelnemende delegaties, zo meldt vandaag, vrijdag 12 januari 2018, het Antilliaans Dagblad.

Die hadden de bewindsman gevraagd hen te informeren over de inzet van de Koninkrijksregering bij het voor vandaag geplande overleg van afvaardigingen van Curaçao, Aruba en Nederland met die van Venezuela. Of het buurland aanwezig zal zijn laat Zijlstra in zijn brief overigens in het midden.

'In de afgelopen dagen hebben op verschillende niveaus constructieve gesprekken plaatsgevonden tussen vertegenwoordigers van het Koninkrijk en Venezuela om tot een oplossing te komen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Venezolaanse autoriteiten op 9 januari formeel geïnformeerd over reeds genomen maatregelen en Venezuela uitgenodigd voor nader overleg op 12 januari te Aruba. Aruba, Curaçao en Nederland (voor Bonaire) zullen daarbij in de Koninkrijksdelegatie vertegenwoordigd zijn', aldus de bewindsman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten