maandag 29 januari 2018

Gajadien (VHP): 'NDP-voorzitter leeft in eigen torentje'

'Bouterse ziet niet hoe het volk wordt dood gewurgd'


'Ik denk dat NDP-voorzitter Desi Bouterse vermoedelijk in een eigen torentje leeft, omdat hij niet ziet hoe het volk wordt dood gewurgd', zegt VHP-ondervoorzitter en parlementariër Asiskumar Gajadien vandaag, maandag 29 januari 2018, in het Dagblad Suriname.

De voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), Desi Bouterse, tevens president, zei enkele dagen geledentijdens een structurenbijeenkomst in partijcentrum Ocer, dat hij helemaal niet bang is voor de verkiezingen van 2020 en dat jaar rustig tegemoet gaat. 'Me tek ing rustig go mit 2020, lek Michael Jackson me waka a moon walk go mit 2020', zei Bouterse.

Gajadien vindt het verfoeilijk van Bouterse dat ondanks de zichtbare calamiteiten in haast alle sectoren, hij weigert te zien hoe mensen dagelijks moeten overleven met de moordende prijzen in winkels en de tekortkomingen in de medische sector.

'Bouterse komt aan het denkvermogen van het volk door te stellen dat hetzelfde volk tegen die tijd alle problemen van nu zal zijn vergeten. Het is jammer, dat men meer worstjes zal ophangen voor het volk, maar feit is dat de hele zorgsector bijna in elkaar is gevallen. Dagelijks krijg je verzoeken van mensen die hun basiszorgverzekering niet verlengd kunnen krijgen. Kort gezegd, dit hele land is in een crisis beland door wanbeleid van president Bouterse. A volk zowel ini a foto nanga binnenland taki daarom k’ba: president Bouterse no go kisi unu moro', aldus de politicus.

Tijdens dezelfde structurenbijeenkomst hield Bouterse zijn partijstructuren voor, dat zij niet moeten slabakken en azen op posities, maar dat zij de burgers in hun omgeving moeten dienen. 'Het is grappig dat de NDP-voorzitter zo'n opmerking maakt, terwijl hij anderzijds meewerkt om zoveel corruptiegevallen met de mantel der liefde te bedekken. A sem president e taki nanga tu mofo!', stelt Gajadien.

Volgens de parlementariër zal het niet weer winnen van de verkiezing ook geen groot probleem zijn voor de NDP-voorzitter, omdat ‘hij en zijn politieke top het al hebben gemaakt’. 'Het zal ze daarom ook niet deren of zij terugkeren of niet. Duidelijk is wel dat het puin opgeruimd zal moeten worden. Wij als VHP en gelijkdenkende organisaties zullen het lot van de samenleving wel verbeteren.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten