maandag 29 januari 2018

Dreigende acties van VMS en VvA lijken van de baan te zijn

Volgens verwachting wordt een groot deel van achterstallige betalingen verricht


Het Staatsziekenfonds (SZF) en de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) houden maandagavond nog een finale bespreking met elkaar. Een goed technisch gesprek is zaterdag gevoerd met het bestuur van de VMS, zegt algemeen directeur Rick Kromodihardjo vandaag, maandag 29 januari 2018, op met Starnieuws.

De VMS houdt woensdag een algemene ledenvergadering waarbij de resultaten zullen worden besproken.

De VMS had aangekondigd per 1 februari de dienstverlening aan SZF-verzekerden te zullen stoppen. Alleen urgente gevallen zouden worden behandeld. De VMS had in een brief aan het SZF duidelijk gemaakt, dat er structurele oplossingen moeten komen voor diverse knelpunten.

Kromodihardjo zegt dat de knelpunten uitvoerig zijn besproken, ook met minister Patrick Pengel van Volksgezondheid. De minister had eerder aangegeven, dat de dienstverlening gegarandeerd is.

Van zijn collega, Gillmore Hoefdraad van Financiën en vicepresident Ashwin Adhin had Pengel harde toezeggingen gekregen over de betaling aan de VMS en de apothekers. De verwachting is dat de acties van de VMS niet doorgaan. Hetzelfde geldt voor de Vereniging van Apothekers  (VvA). Ook met de Nationale Ziekenhuisraad heeft minister Pengel een onderhoud gehad.

Volgens verwachting zal vandaag een groot deel van de betalingen worden gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten