maandag 29 januari 2018

Advocaat Kanhai van hoofdverdachte Bouterse in 8 decemberproces heeft een honderd pagina's tellend pleidooi voorbereid

'Ik heb heel veel materiaal en citaten van getuigen, publicaties en documenten'

'De nabestaanden zullen horen waarmee hun dierbaren bezig waren'


Irvin Kanhai, advocaat van hoofdverdachte Bouterse in 8 decemberproces heeft een honderd pagina's tellend pleidooi voorbereid. Hij zal vandaag, maandag 29 januari 2018, vier tot vijf uren nodig hebben om zijn betoog te houden. 

'Ik heb heel veel materiaal en heb veel citaten van getuigen, publicaties en documenten', zegt Kanhai op Starnieuws.

Hij zegt, dat hij de omstandigheden zal bespreken rond december 1982. Ook de rol van de media en Nederland. Hij zal vergelijkingen maken tussen de beslissingen die de Krijgsraad genomen heeft in 2012 en 2016. Kanhai zal ook stilstaan bij de benaming 'decembermoorden'.

'De nabestaanden zullen horen waarmee hun dierbaren bezig waren. De rol die Nederland gespeeld heeft in Suriname komt uitgebreid aan de orde. Ook zal ik aantonen dat Nederland de vuile oorlog in Suriname heeft gefinancierd. Velen hun oren zullen klapperen. Vandaag is het mijn forum. Ik zal ook uitgebreid ingaan op het requisitoir van de auditeur-militair en zaken ontrafelen.'

Tegen Bouterse is twintig jaar gevangenisstraf geëist door auditeur-militair Roy Elgin. Kanhai zegt zich goed te hebben voorbereid op deze zaak. In de tussentijd is, sinds het proces gaande is, veel materiaal vrijgekomen. Hij zal zijn tijd nemen om uitgebreid in te gaan op het proces.

Vandaag wordt alleen de zaak tegen Bouterse in behandeling genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten