dinsdag 9 januari 2018

EBS realiseert in 2017 historisch aantal van meer dan10.000 nieuwe aansluitingen

(Bron foto: eigen foto Suriname Mirror)
Aanvragers worden in volgorde van betaling aangesloten


De NV Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft vorig jaar meer dan tienduizend nieuwe aansluitingen gerealiseerd, een absoluut record in de geschiedenis van het bedrijf. Daarmee is een van de belangrijkste doelstellingen voor 2017 gehaald, wat te danken is aan ‘flinke besparingen en efficiëntieslagen en de enorme inzet van de aansluitploegen en ander personeel’, meldt de EBS-directie dinsdag 9 januari 2018 in een verklaring. 

Landelijk is een totaal van 10.039 aansluitingen gerealiseerd. Het vorige record werd geboekt in 2014 met 7.245 aansluitingen. In 2015 en 2016 kwamen er gemiddeld nog zesduizend nieuwe verbruikers bij.


Om de gestelde target te bereiken, is het aansluitproces verbeterd. In 2017 zijn tijdens het crashprogramma extra technici ingezet. Buurten waar meerdere aansluitingen tegelijk mogelijk zijn, worden geclusterd en in andere gevallen wordt het FIFO-systeem (First In, First Out) toegepast, waarbij aanvragers in volgorde van betaling worden aangesloten. Zo worden niet alleen klanten sneller voorzien van een aansluiting, maar bespaart de EBS ook op brandstof.

De wachttijd is nu maximaal twee weken voor de eenvoudigere aansluitingen die geen voorzieningen vereisen.

De vraag naar elektriciteitsaansluitingen is in de afgelopen jaren toegenomen. Dagelijks krijgt de EBS tussen de twintig en veertig betaalde aanvragen binnen. De productie van het afgelopen jaar heeft ervoor gezorgd, dat de achterstand in 2017 is afgenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten