dinsdag 9 januari 2018

Baggerreus Royal Boskalis Westminster krijgt van Argentinië 5-jaar contract voor uitbaggeren Martin Garcia-kanaal.


(Bron foto: DEME)
Kanaal ligt tussen Uruguay en Argentinië in het noordelijke deel monding van de Rio de la Plata

Contract (€ 110 miljoen) wordt uitgevoerd in joint venture met in België gevestigde DEME Group


De Nederlandse baggergigant Royal Boskalis Westminster heeft een contract van vijf jaar gekregen van de Comision Administradora del Rio de la Plata in Buenos Aires voor onderhoudsbaggerwerkzaamheden van het Martin Garcia-kanaal. Het contract heeft een waarde van ongeveer € 110 miljoen en zal worden uitgevoerd in een joint venture met de in België gevestigde DEME Group. Dit bericht het Maritime Journal maandag 8 januari 2018, maar Royal Boskalis Westminster had al op 5 december 2017 een persbericht op haar website gepubliceerd over het contract:

Het kanaal ligt tussen Uruguay en Argentinië in het noordelijke deel van de 50 kilometer brede monding van de Rio de la Plata. Het is het belangrijkste toegangskanaal naar de op een na grootste haven van Uruguay, Nueva Palmira.

Het hoofddoel van het baggerprogramma is om het kanaal te verdiepen en vervolgens gedurende de contractperiode een gebaggerde diepte van 34 voet te handhaven. De hoofdbaggerwerken zullen dit jaar worden uitgevoerd, wanneer ongeveer zes miljoen kubieke meter voornamelijk zand en slib zal worden verwijderd door twee sleephopperzuigers en nog eens 500.000 kubieke meter worden verwijderd door een grote graafmachine.

Het onderhoudscontract vereist de jaarlijkse verwijdering van ongeveer vijf miljoen kubieke meter voornamelijk zand en slib over een volgende periode van vier jaar, die moet worden uitgevoerd door een sleephopperzuiger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten