dinsdag 9 januari 2018

BvL- en ALS-voorzitter Valies:'Vertrouwen in minister Peneux blijft opgezegd'

'De rust zal niet terugkeren in het onderwijs met Peneux als bewindvoerder'

'Ook vanuit de staf van ministerie zijn rancune en intimidatie te merken naar leerkrachten die uitkomen voor hun mening'


Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), zegt vandaag, dinsdag 9 januari 2018, op Starnieuws, dat het vertrouwen in minister Robert Peneux opgezegd blijft. Hij onderschrijft dat het al dan niet handhaven van de minister een aangelegenheid is van de president, maar stelt dat de rust niet zal terugkeren in het onderwijs met Peneux als bewindvoerder. 

Valies merkt op, dat er ook vanuit de staf van het ministerie rancune en intimidatie te merken is naar leerkrachten die uitkomen voor hun mening. 'Dit zullen wij ook niet accepteren. Leerkrachten hebben gestudeerd en niet omdat ze kritiek leveren, moet er rancuneus naar hen worden opgetreden.'

'Daar waar er rancune wordt toegepast zullen de bonden hun stem laten horen. Het uitbetalen van de salarissen die afgesproken zijn bij de herwaardering, schijnt met tegenzin te worden gedaan', concludeert Valies. Deze zaken zullen allemaal onder de loep worden genomen.

Valies geeft aan, dat deze zaken maken dat de situatie onrustig blijft. Hier moet paal en perk tegen gesteld worden, meent hij. De deuren van de VOS-scholen gaan morgen open. De basisscholen en VOJ zijn vrijdag begonnen.

President Desi Bouterse moet nog steeds een besluit nemen over de ontslagbrief van minister Peneux. Met de waarneming op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is minister Patrick Pengel van Volksgezondheid belast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten