dinsdag 9 januari 2018

Bond Beveilings- en Bijstanddienst Suriname en Politie Bond spelen harde financiële kaart

'Wij willen geld zien, er is een te groot contrast in salarissen'

'Het is belachelijk dat een politieman Srd 20 ontvangt voor een nachtdienst terwijl dat binnen de zorg Srd 95 bedraagt'


'Wij willen geld zien. Er is een te groot contrast in salarissen. Het is allesbehalve rooskleurig binnen de diensten', stelt Sergio Gentle, waarnemend voorzitter van de Bond Beveilings- en Bijstanddienst Suriname (BBS). Hiermede kondigt hij keiharde onderhandelingen aan met het ministerie van Justitie en Politie voor de herwaardering voor politiefunctionarissen en het personeel van de BBS, zo bericht de Ware Tijd vandaag, dinsdag 9 januari 2018. 

Raoul Hellings, voorzitter van de Surinaamse Politie Bond (SPB), onderschrijft dit. Gentle noemt de salarissen in de twee organisaties aan de lage kant. 'Een nachtdienst is een nachtdienst. Het is belachelijk dat een politieman Srd 20 ontvangt voor een nachtdienst terwijl dat binnen de zorg al Srd 95 bedraagt.' Hij beweert, dat dit contrast door FISO (Functie Informatiesysteem Overheid) is ontstaan.

Ook zou de korpschef niet eens zoveel verdienen als een directeur van een GLO-loschool. 'Waar gaan we naartoe?'

Intussen heeft het bestuur van de SPB schriftelijk aan waarnemend minister Ferdinand Welzijn gevraagd om ontvangen te worden. De twee bonden sluiten gezamenlijk optrekken niet uit, als de minister geen moeite heeft om met beide bonden tegelijkertijd te onderhandelen, zegt Hellings.

Gentle die ook penningmeester is van de SPB zegt, dat beide bonden nagenoeg dezelfde problemen hebben, hoewel de BBS een gewapende dienst is en de politie een gewapende macht. Hij stelt verder dat zowel het personeel van BBS als de politiemensen sinds 2013 achteruit zijn gegaan in salaris, omdat de periodieken vanaf dat jaar zijn weggevallen. Ambtenaren met een bepaald aantal jaren in een bepaalde rang maakten aanspraak op een toelage.

Gentle zegt dat je nooit achteruit mag gaan in salaris. Volgens hem zijn bij de invoering van FISO de functies niet omschreven en laat dit systeem ruimte voor werkervaring. Alleen de gespecialiseerde diensten van de politie krijgen maandelijks een risicotoelage van Srd 90. 'We weten niet hoe wij uit dit dal zullen raken. Het is bijzonder triest gesteld binnen de beide diensten.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten