zaterdag 2 december 2017

Chirurg Fa Si Oen opereert weer in het Advent Ziekenhuis Curaçao

Gerecht in Eerste Aanleg schorst aanwijzing van Inspectie voor de Volksgezondheid


Chirurg Patrick Fa Si Oen opereert sinds gisteren weer in het Advent Ziekenhuis. Het Gerecht in Eerste Aanleg heeft gisterochtend de aanwijzing van de Inspectie voor de Volksgezondheid geschorst, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 2 december 2017. 

De rechter zet zo zijn vraagtekens bij het rapport Klein en stelt dat daarin ‘veronderstellingen geponeerd worden als waren het feiten’ voor wat betreft het conflict tussen de twee chirurgen. De inspectie heeft een aanwijzing gegeven zonder ziekenhuis en chirurg de gelegenheid te geven om eerst op het rapport te reageren.

Terwijl het Advent en Fa Si Oen de juistheid van die veronderstellingen al hebben bestreden, oordeelt het gerecht dat daarvoor ‘ten minste een verifieerbare feitelijke grondslag ontbreekt’.

De rechter verbindt in zijn beslissing ook consequenties aan de toelating van Fa Si Oen en Berry in het Sehos. Want, nu blijkt dat de aannames in het rapport Klein niet op feiten zijn gebaseerd, ‘valt ook de grondslag weg onder de in het rapport geformuleerde voorwaarden’ om beide chirurgen weer toe te laten in het Sehos. 'Nog daargelaten of die voorwaarden getransporteerd konden worden naar de situatie van het Advent.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten