zaterdag 2 december 2017

Etnel (NPS): 'Heel wat mensen in delegatie Consude Games in Bolivia zijn meegegaan om te shoppen'

Belfort (ABOP: 'Het gaat om mensen die op staatskosten in dure hotels zullen verblijven'

 
De Assembleeleden Gregory Rusland (NPS), Carl Breeveld (DOE), Edward Belfort (ABOP) en Patricia Etnel (NPS) hebben tijdens de begrotingsbehandeling de regering gevraagd hoe de delegatie voor de Zuid-Amerikaanse Scholieren Spelen is samengesteld. 

Volgens Etnel zijn heel wat mensen meegegaan om te shoppen. Breeveld zei dat hij gehoord heeft dat 110 personen met een charter zijn afgereisd naar de Consude Games in Bolivia. Hij ondersteunt sport, maar in deze crisissituatie moeten er volgens hem prioriteiten worden gesteld.

Rusland haalde aan dat nadat hij deze kwestie aan de orde gesteld had, een persbericht is gelanceerd door het Nationaal Informatie Instituut. Aangegeven is dat 59 sporters zijn afgereisd. Niet is vermeld hoeveel begeleiders en anderen meegereisd zijn.


Belfort voerde aan, dat naast coaches 34 personen gewoon meegereisd zijn die niet op de lijst zouden horen. 'De meisjes die goede resultaten hebben geboekt met basket- en volleybal zijn niet meegenomen.' Hij wil de namen hebben van degenen die meegereisd zijn. Het gaat om mensen die volgens hem op staatskosten in dure hotels zullen verblijven.

Etnel merkte op dat er heel veel ruis is rond de afvaardiging naar de Consude Games. Zij stelde dat bij dit soort zaken ook advies gevraagd moet worden aan De Nationale Assemblee. Er kunnen geen salarissen worden betaald, maar er wordt een SLM-vliegtuig gecharterd voor 110 personen en de meisjes die werkelijk mee moesten, mogen thuisblijven. 34 personen gaan volgens haar lekker chillen. 'Ze gaan op een andere manier volleybal spelen. Ze gaan shoppen.'

De regering is nog niet ingegaan op deze vragen. De begrotingsbehandeling wordt maandag voortgezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten