zaterdag 2 december 2017

'Wij kunnen publiekelijk aangeven dat we de Doksenclub beslist niet in de steek laten'

Minister Welzijn steunt Doksenclub in poging doksenvlees te exporteren naar Trinidad en Tobago

'De gang naar het Caribisch Gerechtshof is de next step'


Minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme garandeert dat de Doksenclub op ondersteuning van zijn ministerie mag blijven rekenen in haar poging om doksenvlees op de markt van Trinidad en Tobago te krijgen. 'Wij kunnen publiekelijk aangeven dat we de Doksenclub beslist niet in de steek laten', zegt Welzijn vandaag, zaterdag 2 december 2017, in de Ware Tijd. 

Het bedrijf probeert al vier jaar producten op de markt van Trinidad te krijgen, maar komt er vanwege vertragende factoren vanuit dat land nog niet aan toe om dat te doen, tot grote frustratie van de onderneming.

Directeur Gerard van den Bergh had eerder voorgesteld dat Suriname als pressiemiddel de import van producten vanuit Trinidad stopzet. Welzijn vindt echter dat dit het uiterste middel zou moeten zijn. Hij geeft de voorkeur aan juridische stappen, zoals de gang naar het Caribisch Gerechtshof. 'Dat is de next step. Het kost wat geld, maar wij zullen die uitdaging niet uit de weg gaan.'

Hij zegt dat het initiatief van het bedrijf zelf moet komen, maar het ministerie is bereid om daarbij te ondersteunen. 'Wij zijn daarover met hen in overleg.' Hij houdt er ook rekening mee dat het proces veel tijd in beslag zal nemen.

Van den Bergh stelt de open houding van de minister op prijs, maar hij heeft weinig hoop dat er echt wat zal gebeuren. Hij zegt voorzichtig dat zijn bedrijf er zelf voor staat. De onderneming heeft een advocaat in de arm genomen om de gang te maken naar het Caribisch Gerechtshof.

De ondernemer verwijst naar eerdere voorstellen vanuit het departement om de import van producten vanuit Trinidad stop te zetten. Naar verluidt zouden lokale bedrijven die naar Trinidad exporteren hebben aangedragen, dat zij daarmee het risico zouden lopen dat hun producten ook geweerd zouden worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten