zaterdag 2 december 2017

Minister Dodson: 'Deze maand wordt brandstoflevering aan het binnenland hervat'

Ministerie van NH gaat met nieuwe leverancier van brandstof in zee


Diverse Assembleeleden, uit coalitie én oppositie, hebben gisteren tijdens de behandeling van de begroting 2018, fikse kritiek geleverd op het ontbreken van brandstof in verschillende dorpen. De regering besloot, gezien de dringende aandacht die hiervoor is gevraagd, direct antwoord te geven, zo bericht Starnieuws vandaag, zaterdag 2 december 2017.

Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen deelde mee, dat een tijdje geen brandstof is geleverd, omdat de betalingsachterstand zo groot is, dat de ondernemer uiteindelijk heeft besloten zijn diensten te staken.

Het ministerie is met een ander bedrijf, dat de tweede laagste inschrijver was, bezig te onderhandelen voor het leveren van diensten. Het contract wordt gefinaliseerd. Dodson deelde mee dat deze maand nog de brandstoflevering aan het binnenland wordt hervat, waardoor de dorpen tijdens de feestdagen niet in het donker zitten. Tot januari zal er voldoende brandstof zijn, beloofde de minister.

Eerder heeft Dodson ook aangegeven, dat er een nieuwe werkwijze zal worden toegepast in het binnenland, waarbij voor brandstof zal moeten worden betaald. Hierover is er heel wat onduidelijkheid omdat dit voornemen niet is besproken met de lokale bevolking. De minister heeft meegedeeld dat het nieuwe systeem pas in werking zal treden na communicatie met de dorpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten