vrijdag 22 december 2017

Voorzitter Politiebond trekt aan het kortste eind in rechtszaak tegen Dagblad Suriname

Hellings heeft geen bewijs overgelegd voor halen van psychologische test

Dagblad heeft bericht dat Hellings psychologische test voor toelating tot inspecteursopleiding niet had gehaald

 
Inspecteur van politie Raoul Hellings en voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), heeft gisteren bakzeil gehaald rond de kwestie van zijn psychologische test, aldus het Dagblad Suriname vandaag, vrijdag 22 december 2017. De rechter heeft zijn gevraagde voorzieningen geweigerd. 

In een eerder bericht heeft de krant een artikel gepubliceerd (zie hierna) waarin staat vermeld, dat Hellings bij zijn toelating tot de inspecteursopleiding, de voorgeschreven psychologische test niet had gehaald.


Ook staat in het bericht dat hij door toedoen van twee vrouwelijke top politiefunctionarissen moet zijn toegelaten tot deze opleiding. Hellings was het hiermee niet eens en eiste een rectificatie omtrent de inhoud van dit artikel.

Volgens Hellings berustte dit niet op waarheid. Hij vond dat Dagblad Suriname hem onterecht had bekritiseerd en zonder wederhoor het bericht had gepubliceerd. Hij zou hierdoor schade hebben geleden. Zijn goede naam en eer zouden zijn geschaad.

De advocate van het Dagblad Suriname, Chandra Algoe, heeft in haar verweer aangegeven, dat er zijdens de verdediging van Hellings geen enkel contrabewijs is overgelegd, waaruit het tegendeel kon worden bewezen.

Inmiddels heeft commissaris Guno Roosenhoff tegenover media bevestigd ,dat Hellings inderdaad de test niet heeft gehaald. Bovendien heeft Hellings geen officieel document bij de Kantonrechter kunnen overleggen waaruit blijkt dat hij de test wel heeft gehaald. Op basis hiervan heeft de verdediging dan ook aangevoerd dat zij de waarheid niet kan rectificeren. De rechter heeft de gevraagde voorzieningen van Hellings geweigerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten