zaterdag 23 december 2017

Staten Curaçao neemt begroting voor het dienstjaar 2018 aan

Geen stemmen tegen begroting - Oppositie laat verstek gaan

'Statenvergadering niet rechtmatig, omdat er 4x24 uur tussen de oproep en vergadering hoort te zitten'


Na twee slepende dagen van behandeling in de Staten, is gisteravond de begroting voor het dienstjaar 2018 met 12 stemmen voor en geen stemmen tegen aangenomen. Dit gebeurde onder het toeziend oog van alle ministers van het kabinet-Rhuggenaath, aldus vandaag, zaterdag 23 december 2017, het Antilliaans Dagblad.

Net als op de eerste dag van de behandeling, was ook gisteren de oppositie afwezig.

Marilyn Moses van Movementu Progresivo en Jaime Córdoba van Pueblo Soberano waren aan het begin van de tweede behandelingsdag wel aanwezig, maar verlieten nog voor de behandeling de zaal na een discussie met de Statenvoorzitter over de geldigheid van de vergadering. Zowel Moses als Córdoba gaven aan, dat de Statenvergadering niet rechtmatig is, omdat er 4x24 uur tussen de oproep en vergadering hoort te zitten en dat nu niet het geval was.

De vergadering werd afgelopen dinsdag opgeroepen. Vlak voor het einde van de vergadering - vlak voor de begroting zou worden aangenomen - keerde Moses terug en benadrukte middels een hoofdelijke stemming/stemmotivering dat de behandeling van de begroting volgens haar illegaal was en dat zij de begroting dus als onbehandeld beschouwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten