zaterdag 23 december 2017

LVV en SinoSu Development Group NV tekenen MoU voor opzet suikerriet aanplant in Nickerie

(Bron foto: NII)
SinoSu N.V. heeft 40.000 hectare grond in toegewezen gekregen

Suikerriet voor onder andere verwerking tot ethanol en suiker


Het ligt in de bedoeling om suikerriet te telen en te verwerken in Nickerie. Hiertoe hebben het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en SinoSu Development Group NV een Memorandum of Understanding (MoU) getekend voor de opzet van een suikerriet aanplant. Voor dit suikerriet project is aan SinoSu N.V. een terrein van 40.000 hectare in het district Nickerie toegewezen, aldus vandaag, zaterdag 23 december 2017, het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Voor de uitvoering van dit project gaat SinoSu N.V. andere partners in China aantrekken. Wie of wat SinoSu N.V. Is onduidelijk. Op het internet is geen informatie over dit bedrijf  te vinden....

Na de oogst van de suikerriet zullen de partners deze verwerken tot onder andere ethanol en suiker. LVV en Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer hebben onderzoek gedaan naar een ideaal perceelland voor de suikerrietaanplant.

In de intentieverklaring, die woensdag is getekend, is eveneens het opzetten van een krachtcentrale opgenomen. De overeenkomst heeft een geldigheidsduur van twee jaar en naar verwachting zal het project in 2019 starten.

Voor aanvang van dit project zal een haalbaarheidsstudie worden uitgevoerd waaraan veldonderzoeken zijn verbonden. Met de resultaten van de onderzoeken wordt een project ontwerp geschreven.

Ethanol is het alcohol dat in alcoholische dranken zit. Het ontstaat bij de natuurlijke gisting van suiker in bepaalde gewassen zoals druif, granen, koolzaad en suikerriet. Tegenwoordig wordt ethanol op grote schaal industrieel gesynthetiseerd, onder andere in de petrochemische industrie. Ethanol wordt gezien als een bruikbaar alternatief voor benzine, de biologische brandstof. Een auto stoot minder koolstofdioxide (CO2) uit wanneer deze op bio ethanol rijdt dan wanneer de auto op benzine rijdt.

Suriname zal met ondersteuning van China over ruim een aantal jaren ethanol produceren, meldt het NII.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten