zaterdag 23 december 2017

Importeur van insecticide spray BOP Hatramij waarschuwt voor illegale Britse BOP

'Alleen wij zijn gerechtigd om dit merk binnen te brengen'

(Bron banner: Hatramij)
 
Hatramij, erkend importeur van de insecticide spray BOP, merkte vorige week voor het eerst dat er een product onder dezelfde naam op de Surinaamse markt verschijnt. Het komt niet van de fabrikant op Barbados waarmee het bedrijf al 25 jaar zaken doet, maar vermoedelijk uit Engeland. De fabrikant zegt het ‘nieuwe’ product niet te kennen. 

Faroek Khodabin van Hatramij zegt vandaag, zaterdag 23 december 2017, in de Ware Tijd, dat het bedrijf als enige BOP mag importeren. 'Alleen wij zijn gerechtigd om dit merk binnen te brengen.'

De maatschappij is begonnen met een actie om het niet erkende product uit de winkels te weren. In een advertentie in de krant stelt het bedrijf, dat het nepproduct door concurrent Pacific Handelmaatschappij op de markt wordt gebracht. 'De kwaliteit is niet die van de originele BOP.'

Uit onderzoek naar het bedrijf blijkt, dat het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij geen toestemming heeft verleend voor de import en dat er sprake is van illegaliteit.

'Het gevaar is dat de chemische samenstelling anders kan zijn en dat die niet in Suriname is toegestaan.'

Pacific importeert normaliter insecticide van het merk Cobra. De redactie van Ware Tijd laat weten, dat zij tevergeefs geprobeerd heeft iemand van Pacific te spreken, maar om uiteenlopende redenen was dit niet mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten