zaterdag 23 december 2017

Ruim 850.000 minderjarigen werken nog steeds op straat in Colombia

'Dit is een enorm en monsterlijk cijfer dat ons vernedert als Colombianen'

(Bron foto's: Twitter)


Kinderarbeid in Colombia daalde van 13 procent in 2011 naar 7,8 procent in 2016, maar met meer dan 850.000 minderjarigen die nog steeds op straat werken, heeft de regering erkend, dat het land moet samenwerken om het probleem uit te roeien. 

'Hoewel kinderarbeid aanzienlijk is verminderd in Colombia, werken er nog steeds 869.000 kinderen in het land: dit is een enorm en monsterlijk cijfer, dat ons vernedert als Colombianen', zei minister van Arbeid Griselda Janeth Restrepo Gallego in San Victorino, Bogota.

 
'Dit is geen probleem van het ICBF (Instituto Colombiano de Bienestar Familiar), de politie of de minister van Arbeid, het is een situatie die alle Colombianen aangaat en we moeten allemaal vechten.' De minister legde uit, dat de staat een landelijke campagne begint om bewustzijn te creëren voor de verschillende regio's van het land, te beginnen in de grotere steden.



Tot voor kort werd kinderarbeid goedgekeurd door de meerderheid van de Colombianen. Hun niveau van productiviteit werd als gunstig beschouwd en arbeid werd verondersteld te zorgen voor een gezonde dosis verantwoordelijkheid. Veel gezinnen sturen hun kinderen nog steeds naar een gevaarlijke omgeving, waar deze kinderen dan worden gebruikt om illegale goederen te smokkelen.

Bewustwording op het platteland is de laatste jaren problematisch gebleken: armoede en wanhoop dwingen veel gezinnen om het betrouwbare salaris van een kind in te ruilen voor slechte arbeidsomstandigheden. 'Deze campagne van het ministerie van Arbeid is niet bedoeld om zich te richten op die ouders die hun kinderen tegenwoordig meenemen naar hun werk, omdat ze niemand hebben hen onder te brengen tijdens vakantie', zei Restrepo.

'We willen die onverantwoordelijke volwassenen bereiken die kinderen aan het werk zetten, en vooral de netwerken waar vaak minderjarigen betrokken zijn bij gedwongen arbeid en - wat erger is - bij de verkoop van drugs, drugshandel en prostitutie.'

Restrepo, vergezeld door vice-minister voor Arbeidsverhoudingen en Inspectie Maria Eugenia Aparicio Soto, en minister van Arbeid en Pensioen Fredys Socarras Reales, zei dat het ministerie tot nu toe steun heeft ontvangen van meer dan 32 bedrijven uit de particuliere sector. Het heeft ook de politiediensten van het land uitgenodigd om deel te nemen aan de campagne.

'Bogota is gevoelig voor dit issue: burgers zijn bereid om jongens en meisjes de voorkeur te geven in onderwijs en recreatie in plaats van te werken', zei Restrepo. 'Een kind dat werkt verliest meer dan hij verdient.'

(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten