zaterdag 23 december 2017

Kustwacht Caribisch Gebied onderschept voor kust Curaçao boot met 30 illegale Venezolanen

Aan boord is ook een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen


De Kustwacht Caribisch Gebied heeft zaterdagochtend 23 december 2017 een vaartuig met dertig ongedocumenteerden aangehouden ten zuiden van Daaibooibaai, Curaçao. In de vroege ochtend detecteerde de radaroperator van het Reddings- en Coördinatie Centrum van de Kustwacht een verdacht contact op de radar ten zuiden van Daaibooibaai, zo meldt de Kustwacht. 

Een Super-RHIB van het Kustwachtsteunpunt Curaçao werd gelijk ingezet om het contact te onderzoeken.

Ten zuiden van Daaibooibaai troffen ze een vaartuig van het type yola aan. Deze werd door de bemanning van de Super-RHIB geboard. Er zaten dertig personen aan boord, waarvan vijfentwintig mannen en vijf vrouwen.

In een poging om de yola naar het steunpunt te Parera te varen, kreeg het vaartuig motorpech. In eerste instantie was een aantal van de opvarenden aan boord van de Super-RHIB genomen en een tweede Super-RHIB moest worden ingezet om ze allemaal naar het steunpunt te vervoeren. Bij nader onderzoek is ook een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen.

De dertig opvarenden allen met de Venezolaanse nationaliteit zijn aangehouden en overgedragen aan de Politie. De drugs zijn ook overgedragen aan de autoriteiten. De zaak is verder in onderzoek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten