zaterdag 23 december 2017

Hit 'Vai Malandra' van Braziliaanse Anitta raakt zenuw inzake ras, seksueel misbruik en ongelijkheid

Sinds release maandag is 'Vai Malandra' meer dan 30 miljoen keer bekeken op YouTube


Anitta's hit 'Vai Malandra', opgenomen door Terry Richardson en meer dan 30 miljoen keer bekeken op YouTube, roept beschuldigingen van 'culturele 'toe-eigening' op. De video van de nieuwste hit van de Braziliaanse popsensatie Anitta begint met een close-up van haar billen voordat ze door de straten van een Rio favela gaat en uiteindelijk dansend in een kleine bikini op een overstroomd dak te zien is.




Sinds de release afgelopen maandag 18 februari 2017 is 'Vai Malandra' meer dan 30 miljoen keer bekeken op YouTube - en wordt het het eerste nummer in het Portugees in de top 20 van Spotify Global.



Maar, de hit heeft ook een fel debat in Brazilië losgemaakt, waardoor de sociale breuklijnen van het land worden blootgelegd als het worstelt met kwesties als ongelijkheid, racisme, seksueel misbruik en culturele toe-eigening.

Zwarte activisten beschuldigen Anitta van het zich toe-eigenen van zwarte stijlen zoals haarlokken. Anderen hebben haar geprezen voor het filmen van de video in de Vidigal-favela en voor het vieren van de seksualiteit van zwarte vrouwen en vrouwen uit gebieden met een laag inkomen als deze.

Lees hier het gehele artikel.

A post shared by anitta 🎤 (@anitta) on




(Suriname Mirror/ The Guardian/YouTube/Instagram/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten