zaterdag 23 december 2017

AKMOS-voorzitter: 'Aftreden Peneux zal hoe dan ook afgedwongen worden'

'De ministers worden slechts gebruikt als marionetten door de politiek'


Het is inmiddels meer dan een week geleden, dat minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur Robert Peneux zijn portefeuille ter beschikking heeft gesteld aan de president. Het staatshoofd heeft echter nog geen duidelijk standpunt ingenomen. Protocollair gezien is de minister in dit geval niet verplicht om de dagelijkse werkzaamheden uit te voeren totdat de president een besluit heeft genomen. 

Voor de voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (AKMOS), Sham Binda, is dit het zoveelste bewijs dat het algemeen belang niet hoog in het vaandel staat bij de huidige machthebbers.

'Men kijkt naar individuele belangen. Over het aftreden van Peneux zal op een gegeven moment geen twijfel zijn, dit zal hoe dan ook afgedwongen worden want er zijn harde eisen gesteld door het VOS-Directeurenberaad. Ook de jeugd weet het spelletje mee te spelen', stelt Binda zaterdag 23 december 2017 in het Dagblad Suriname.

Het verbaast Binda niet, dat er sedert 13 november 2017 geen uitsluitsel is gegeven door het staatshoofd. 'We zijn met een regering bezig die de rechten van de mens en de democratie niet eerbiedigt. De ministers worden bovendien slechts gebruikt als marionetten door de politiek.' Daarom hecht Binda geen geloof meer in deze regering en ziet hij niet alleen de Onderwijsminister aftreden, maar de totale regering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten