woensdag 27 december 2017

Staatsbedrijf SAIL NV voor 75 procent uit de rode cijfers

In 2018 veel meer seafoodproducten, zoals inktvis en kreeft, op de markt



'Het jaar 2017 is een succesvol jaar geweest voor de Surinam American Industries Limited (SAIL NV)', zegt Paul Lank, directeur van het garnalenverwerkingsbedrijf, dinsdag 26 december 2017, tegen het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Hij geeft aan dat het bedrijf in de afgelopen drie jaar ernaar heeft gestreefd om uit de rode cijfers te komen, wat voor 75 procent ook is gelukt. Dit heeft de leiding en medewerkers van het bedrijf kunnen bereiken door efficiëntie en doorzetting. Het bedrijf streeft ernaar zijn productiecapaciteit te vergroten in 2018.

Als het gaat om de dienstverlening naar het publiek toe heeft de leiding van het bedrijf nog meer goed nieuws. In het komend jaar zal de klant veel meer seafood producten, zoals inktvis en kreeft (lobster), op de markt zien. Hij benadrukt dat de producten van SAIL NV ook in de gerenommeerde supermarkten te koop zullen zijn.

De directeur ziet het als een mooie uitdaging om beter uit de rode cijfers te komen. 'De situatie in het land zal niet slecht blijven. Als het bij SAIL NV is gelukt om in een opwaartse trend te belanden, lukt het andere bedrijven zeker ook. Bij dit proces heeft het personeel een belangrijke rol gespeeld en ik ben ontzettend dankbaar daarvoor', zegt de directeur.

Hij gaat verder door te stellen, dat de situatie waarin Suriname nu is van tijdelijke aard is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten